Over Ilse

Winnares chicklit-schrijfwedstrijd 2009!
Ilse Spall haalt de inspiratie voor haar boeken onder meer uit de drie films die ze per weekend kijkt. Als rasechte filmgek heeft ze dan ook Film- en Televisiewetenschappen gestudeerd en werkte daarnaast jaren als marketeer voor een grote nationale bioscoopketen. Inmiddels is ze fulltime marketingcoördinator voor de Benelux en Scandinavië bij een multinational in de IT sector. Film zal echter altijd haar passie blijven, af en toe scheurt ze zelfs nog kaartjes in de lokale bioscoop waar ze ooit als bijbaantje is begonnen.

Naast film kijken is het schrijven van fictie al jarenlang haar hobby. Daar begon ze al mee vanaf de dag dat ze leerde schrijven. In het begin leende ze vaak karakters uit haar favoriete kinderboeken en films en schreef fanfiction. Door de jaren heen groeiden de verhalen gestaag, ze werden groter en groter en veranderden uiteindelijk in boeken.

Ilse debuteerde na het winnen van de Chicklit-schrijfwedstrijd in 2009 met Hollywood. Ze deed in de zomer van 2009 mee aan de Chicklit-schrijfwedstrijd die werd georganiseerd door Uitgeverij Sijthoff, Poema Pocket en recensiewebsite Chicklit.nl. Uit meer dan vijfenzestig inzendingen werd haar manuscript Hollywood als winnaar gekozen. Met haar tweede boek Blind date vestigde ze zich definitief als Nederlandse Chicklit-auteur.

Inmiddels heeft Ilse drie boeken op haar naam staan: Hollywood, Blind Date en recent ook Villa Honeymoon. Hollywood is inmiddels vertaald en gepubliceerd in het Engels. Ze is jaar, pasgetrouwd en nog maar net bekomen van haar eigen honeymoon...

Ook al helemaal fan van Ilse? Volg haar dan nu op Facebook & Twitter! Daar kun je haar vragen stellen of gewoon een berichtje achterlaten. Of neem contact op met Ilse!