Chicklit-schrijfwedstrijd

Chicklit-schrijfwedstrijd
De Chicklit-schrijfwedstrijd was een initiatief van Uitgeverij Sijthoff, Poema Pocket en de website Chicklit.nl. Gezamenlijk startten zij op 1 februari 2009 de zoektocht naar nieuw Nederlands schrijftalent. Aanstormend talent kon gedurende zes maanden een manuscript inzenden naar de uitgeverij. De inzendingen werden beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit de redactie van Uitgeverij Sijthoff, chicklitauteur Astrid Harrewijn, Vrouw.nl hoofdredacteur Marlies Sienot en Chicklit.nl hoofdredacteur Jacky van Dijk. Het winnende manuscript zou in 2010 uitgegeven worden in de zeer populaire Poema chicklitreeks.

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking op Boekenbeurs Manuscripta werd op zondag 6 september 2009 de winnaar van de Chicklit-schrijfwedstrijd bekendgemaakt: uit vijfenzestig inzendingen koos de jury het manuscript Hollywood van Ilse Spall.

Jury over Hollywood:
"Een heerlijk pakkende chicklit waar je volledig in kunt wegzinken en die ontroerend, grappig, lief én een beetje sexy is. Ilse Spall schreef een verhaal dat de jury meesleepte, deed lachen en dat een plot bevatte dat perfect werd opgebouwd en uitgewerkt." Aldus het oordeel van de jury over het winnende manuscript.

Plugout.nl
Chicklit.nl
Uitgeverijsijthoff.nl
Poemapocket.nl
Urbanfiction.nl